The making of a Card for Humanity

The making of a Card for Humanity

Am pus la cale la job un shop online de cărți poștale pentru umanitate, unde poți cumpăra o felicitare cu tematică de sărbători și să o trimiți cuiva drag din țară sau străinătate. Banii ajung la Habitat for Humanity Cluj și sunt folosiți pentru a ajuta familii cu venituri modeste să aibă o locuință decentă și sănătoasă.

Mai jos, aveți procesul de creație pentru o astfel de carte poștală.

 

Pasul 1. Cer ajutorul unei persoane cu simț al umorului berechet (de data asta, Corina), ca să mă ajute cu idei pentru o carte poștală simpatică. Susțin procesul cu un ceai/cafea pentru a pune în lucru neuronii creativi. Plec de la întâlnire cu o idee clară (aș vrea eu!) și o schiță desenată.

schita card for humanity

 

Pasul 2. Încerc să faci ordine din schiță și să ordonez cumva toate obiectele. Aici îmi dau seama că nu prea poți să ai o scorțișoară care plutește în neant. Dar bradul care se întinde să pună scorțișoară peste mărul copt, aia ar funcționa. Mai pun și două pisici în decor, că alea tot timpul câștigă puncte de simpatie.

step-two

Pasul 3. Cu schița desenată mai clar, trasez încă o dată liniile (de data asta curat și în creion) și pun în acțiune pensula și cerneala neagră de India, să trasez desenul final. Asta e partea cea mai jucăușă a procesului (n-are niciun farmec dacă liniile sunt toate de aceeași grosime, peste tot). Uneori se lasă cu victime – cum e dunga aceea gri de lângă șemineu.

step-three-2.0

Pasul 4. Scanez desenul, îl deschid în Photoshop și încep să colorez (aici vă dați seama cât de concentrată eram, că am uitat complet să fac printscreens cu etapele intermediare).

step-four

Pasul 5. Aștept să fie printate cărțile poștale, după care scriu un mesaj simpatic pe spate pentru cineva drag, pun în plic și trimit cuiva drag.

step-five

Bonus! Pasul 6. Cumperi și tu o carte poștală din shopul Cards for Humanity și o trimiți cuiva drag. 

No Comments

Post A Comment